وکیل خانم : چه زمانی از وکیل خانم استفاده کنیم بهتر است؟
وکیل خانم : اگر شما به امر حقوقی و یا کیفری درگیر شده اید و به دنبال وکیل خانم هستید با ما همراه باشید.
با توجه به شرایط اجتماعی که در جامعه فعلی ما حاکم است، عده زیادی از بانوان تمایل دارند تا در دعاوی کیفری یا حقوقی خود با یک وکیل خانم همکاری داشته باشند.
بدین ترتیب، می توانند راحت تر شرایط پرونده را مطرح کرده و نیز در طی مراحل لازم تا رسیدگی کردن به پرونده، با یکدیگر رابطه نزدیک تری داشته باشند.
در این بین، به ویژه در پرونده هایی که به دعاوی خانوادگی اعم از طلاق، دریافت مهریه، مطالبه نفقه، حضانت فرزندان و غیره مربوط می شود، همکاری این خانم ها با یک وکیل خانم که هم جنس خودشان است، بسیار متداول تر است؛
زیرا که دعاوی خانوادگی ممکن است برای افراد شدیدا استرس زا بوده و همچنین فضای ناآشنا و محیط جدی دادگاه های قضایی می تواند سبب وارد شدن فشار مضاعف روانی به افراد شود.
از این رو، غالب خانم ها ترجیح می دهند تا در دعاوی خانوادگی شان، با یک وکیل خانم اخلاق مدار و با تجربه همکاری داشته باشند و به منظور پیگیری این دعاوی، وکالت خود را به وکیل خانواده خانم واگذار کنند.
به علت تنوع و تعدد بسیار مؤسسات حقوقی و نیز تبلیغات فراوان مربوط به این مؤسسات، امکان دارد افرادی که به دنبال یک وکیل خانم برای اعطای وکالت و همکاری در پرونده های کیفری یا حقوقی خود می باشند دچار سردرگمی شده و قادر به انتخاب یک وکیل مناسب نباشند.
اعطای وکالت به وکیل خانم
همان طور که گفته شد، در گرفتن یک وکیل مناسب، مشخصه ها و معیار هایی وجود دارند که از اهمیت بسیاری برخوردار می باشند.
این معیار و ملاک ها عبارتند از تخصص، تجربه، عدالت جویی، ویژگی های اخلاقی صحیح و مهارت.
در صورتی که برای کار های حقوقی خود نیاز به یک وکیل خانم دارید، توصیه می کنیم به حیطه های تخصص مختلف که در ادامه آن ها را شرح داده ایم توجه کنید.
وکیل حقوقی خانم
دادگاه های قضایی مربوط به دعاوی حقوقی، مسئولیت رسیدگی به مسائل و مشکلات مربوط به زندگی اجتماعی یا اقتصادی افراد را عهده دار هستند. مقصود از مسائل اقتصادی هر موردی است که به اموال و دارایی یک فرد از جمله ارث و میراث، خرید و فروش اموال، مطالبه وجه و غیره می باشد.
همچنین منظور از مسائل اجتماعی، موضوعات در برگیرنده زندگی شخصی افراد به عنوان عضو کوچکتری از جامعه است؛
مواردی از قبیل ازدواج، طلاق، جنسیت، تابعیت و غیره. یک وکیل حقوقی خانم، بر تمام قوانین مدنی مسلط است و قادر است به خوبی، مسئولیت رسیدگی کردن به پرونده های حقوقی را به عهده بگیرد.
وکیل کیفری خانم
دعاوی کیفری، پیرو وقوع جرم و تقاضای مجازات و کیفر مجرم مطرح می گردد. تمامی اعمالی که بر طبق قوانین اسلامی تحت عنوان جرم معرفی شده اند.
اعم از کلاهبرداری، فحاشی، خیانت در امانت، سرقت، قتل و غیره در دادگاه های مربوط به این زمینه، یعنی دعاوی کیفری مورد رسیدگی و بررسی قرار می گیرند.
تفاوت اصلی دعاوی حقوقی و کیفری در این است که دادگاه های کیفری به بحث های مرتبط با مجازات افراد مجرم و جبران نمودن زیان ها و خسارات وارد شده مربوط می شود.
به سبب این تمایز میان دعاوی حقوقی و کیفری، یک وکیل کیفری خانم نیاز دارد که از دانش و تسلط کافی در قوانین مرتبط با جرم و مجازات برخوردار باشد و نیز قادر باشد به خوبی از پس اقدامات لازم برای پرونده های کیفری بر آید.
وکیل پایه یک دادگستری خانم
در یک تعریف کلی، وکیل پایه یک دادگستری به کسی گفته می شود که توسط کانون وکلای دادگستری انتخاب شده و مورد تأیید است.
به علاوه باید دوره های کار آموزی وکالت و حقوق را گذرانده باشد و نشان دهد قابلیت پذیرفتن هر نوع پرونده را دارا می باشد.
البته لازم به ذکر است، به علت گستردگی و تنوع بالای مشکلات و مسائلکیفری و حقوقی، وکیل های پایه یک دادگستری به صورت تخصصی تنها در حیطه های خاصی کار می کنند.
حدود و اختیارات یک وکیل خانم
هنگامی که یک وکیل را برای وکالت خود انتخاب می کنید، وی تنها در چارچوب قوانین و مواردی که در قرارداد تعیین شده است حق فعالیت دارند.
همچنین به سبب دو طرفه بودن قرارداد های وکالت یا همان وکالت نامه، هر دوی وکیل و موکل نسبت به یکدیگر یک سری وظایف و حقوق دارند و حتما باید به آن ها توجه شود.
الف) تعهدات وکیل خانم
درست مانند هر نوع قرارداد دوطرفه دیگر، در وکالت نامه نیز دو سوی قرارداد نسبت به هم مسئولیت ها و توقعاتی دارند.
یک وکیل خانم، عهده دار مسئولیت تمام مواردی است که به پرونده مربوط می شوند و در قرارداد ذکر شده است.
بنابراین، هنگام بروز هر نوع خسارت به موکل، به صورتی که وکیل مسبب آن باشد، باید تمامی خسارات وارد شده را جبران کند.
یک وکیل خانم باید امین موکل خود باشد و لازم است تمامی امور پرونده را به صورت خصوصی و محرمانه حفظ کند.
به علاوه، وکیل تنها اجازه دارد در چارجوب حق توکیلی خود فعالیت نماید و حق ندارد بیش از مواردی که در قرارداد ذکر شده است، دخالت کند.
ب) اختیارات وکیل خانم
به صورت کلی، حدود اختیارات وکیل اعم از اعتراض به رأی، استرداد، ارجاع دعوا، اعاده دادرسی، دفاع از موکل و … در متن وکالت نامه تنظیم می شود.
بنابراین، یک وکیل در چارچوب معین، صاحب اختیاراتی است که به او اجاره پیش بردن کار های پرونده را می دهد.
موکل نیز در مقابل وکیل خود وظیفه دارد تا حق الوکاله و سایر هزینه های لازم را پرداخت کرده و پایبند تعهدات خود که در متن وکالت نامه ذکر شده باقی بماند.
همان طور که فهمیدید، جنسیت یک وکیل در سطح موفقیت پرونده های حقوقی و کیفری هیچ گونه تأثیری ندارد.
با این وجود، به علت های گوناگون ممکن است اشخاص مایل باشند تا یک وکیل خانم را به خدمت بگیرند.
با توجه به تعداد زیاد و انواع مختلف وکلا در حیطه های گوناگون، شاید پیدا کردن یک وکیل خانم دارای تجربه و تخصص، کمی دشوار و چالش انگیز باشد.
در این مطلب به ویژگی های یک وکیل خانم خوب پرداختیم و با وظایف و تعهدات وکالت نامه آشنا شدیم.